Kuře pečené na jablkách
Rozmanitá paleta chutí, které se postupně rozvíjejí – zpestřete si nedělní oběd pečených kuřetem na jablkách. Trocha exotiky z typicky českých surovin. Aby vám co nejvíce chutnalo, preferujte výrobky se značkami kvality (Klasa, „biozebra“ apod.). Tedy v případě, že nemáte jablka ze zahrádky a domácí kuřátko.
Ingredience
- 4 kuřecí stehna
- 3 jablka
- 1 cibule
- 50 g špeku
- 20 g másla
- olej
- 150–200 ml smetany ke šlehání
- uzená paprika
- sůl, pepř
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
50 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Jablka oloupejte a zbavte jadřinců. Nakrájejte je na měsíčky.
- 2. Kuřecí stehna omyjte, osušte a ochuťte solí, pepřem a uzenou paprikou.
- 3. V pánvi, kterou je možné vložit i do trouby, ze všech stran prudce zatáhněte stehna na troše rozpáleného oleje.
- 4. Kuřata z pánve vyjměte, na dno naskládejte nadrobno nakrájený špek, cibuli a plátky jablek.
- 5. Vše podlijte smetanou (asi do výšky 1 cm) a navrch naskládejte kuřata. Přidejte 50 ml vody a na stehna poklaďte kousky másla.
- 6. Pečte na 180°C asi 30 minut, nebo dokud stehna nebudou hotová.