Kuře s bylinkovou omáčkou a opečeným bramborem
Kuřecí maso se dá připravit na tisíc a jeden způsob. V receptu, který pro vás připravili Marika a Jirka z blogu Kitchen Story, hrají vedle kuřecího masa hlavní roli také voňavé bylinky a česnek. Bílé víno a silný vývar tuhle dokonalou harmonii chutí ještě pozvednou na úplně novou úroveň. Podle nás zkrátka neodolatelná kombinace! Tak s chutí do toho.
Ingredience
- 2 kuřecí prsa s kůží
- 2 stroužky česneku
- 1 snítka rozmarýnu
- 2 snítky tymiánu
- 1/2 cibule
- 100 ml bílého polosuchého vína
- 200 ml silného kuřecího vývaru
- 2 lžíce másla
- 300 g brambor
- 4 jarní cibulky
- 2 hrsti rukoly
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
45 min.
Porcí:
2
Postup
- 1. Brambory omyjte, větší kusy překrojte a dejte vařit do osolené vody.
- 2. Kuřecí prsa dobře osolte, opepřete a na pánvi na mírném plameni s kapkou oleje opečte. Jakmile jsou prsa dozlatova opečená, přendejte je na talíř.
- 3. Stroužky česneku oloupejte a lehce rozdrťte nožem, přidejte na pánev od masa spolu s rozmarýnem a tymiánem. Opečte do zlata. Cibuli nakrájejte nadrobno a přidejte na pánev a nechte lehce orestovat. Vše zalijte vínem a nechte odpařit všechen alkohol. Přid
- 4. Do omáčky přidejte nasekanou pažitku, máslo a nechte rozpustit a dobře spojit. Hotovou omáčku dochuťte solí, pepřem, a pokud jste měli víno kyselejší, můžete přidat špetku cukru.
- 5. Uvařené brambory sceďte a opečte zprudka na pánvi se lžící olivového oleje, osolte a opepřete.
- 6. Z jarní cibulky použijte bílou část, očistěte a rozpulte ji. Opečte na pánvi.
- 7. Opečené brambory spolu s jarní cibulkou smíchejte s rukolou a zakápněte olivovým olejem.
- 8. Hotová kuřecí prsa podávejte s opečenými bramborami a bylinkovou omáčkou.