Kuřecí kapsa se sýrem a špenátem

Kuřecí prsa jsou tím nejdietnějším kouskem z celého kuřete. Jejich příprava je jednoduchá, mají však sklony k vysušení. Pokud je ale naplníte, zůstanou krásně šťavnatá. Náplň můžete různě obměňovat. Kombinaci špenátu s balkánským sýrem si ale zamilujete. 

Ingredience

  • cca 4 kuřecí prsa s kůží
  • 50 g balkánského sýra
  • 50 g eidamu
  • 250 g čerstvého špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml bílého vína
  • hrst plátků mandlí
  • olej
  • sůl, pepř
Obtížnost:
Čas přípravy: 30 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Kuřecí prsa omyjte a osušte. Střed prořízněte tak, aby vznikla uvnitř kapsa.
  • 2. Maso osolte a opepřete ze všech stran, i uvnitř kapsy. Dovnitř vetřete prolisovaný česnek.
  • 3. Špenát vsypte do cedníku a spařte ho vroucí vodou.
  • 4. Balkánský sýr a eidam nastrouhejte a smíchejte dohromady.
  • 5. Sýrem vyložte vzniklou kapsu a přidejte i špenát a plátky mandlí. Pokud budou suroviny špatně držet uvnitř, můžete kapsu zpevnit pomocí párátka.
  • 6. Na pánvi rozehřejte olej a pomalu v něm smažte kuře kůží dolů.
  • 7. Až bude kůže zlatavá a křupavá, kuřecí prsa otočte. Poté pár minut restujte.
  • 8. Podlijte maso vínem, přiklopte a nechte asi 15 minut dusit. V případě potřeby ještě podlijte vodou.
  • 9. Kuřecí kapsy podávejte s opečenými bramborami.