Kuřecí kapsa se sýrem a špenátem
Kuřecí prsa jsou tím nejdietnějším kouskem z celého kuřete. Jejich příprava je jednoduchá, mají však sklony k vysušení. Pokud je ale naplníte, zůstanou krásně šťavnatá. Náplň můžete různě obměňovat. Kombinaci špenátu s balkánským sýrem si ale zamilujete.
Ingredience
- cca 4 kuřecí prsa s kůží
- 50 g balkánského sýra
- 50 g eidamu
- 250 g čerstvého špenátu
- 2 stroužky česneku
- 200 ml bílého vína
- hrst plátků mandlí
- olej
- sůl, pepř
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
30 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Kuřecí prsa omyjte a osušte. Střed prořízněte tak, aby vznikla uvnitř kapsa.
- 2. Maso osolte a opepřete ze všech stran, i uvnitř kapsy. Dovnitř vetřete prolisovaný česnek.
- 3. Špenát vsypte do cedníku a spařte ho vroucí vodou.
- 4. Balkánský sýr a eidam nastrouhejte a smíchejte dohromady.
- 5. Sýrem vyložte vzniklou kapsu a přidejte i špenát a plátky mandlí. Pokud budou suroviny špatně držet uvnitř, můžete kapsu zpevnit pomocí párátka.
- 6. Na pánvi rozehřejte olej a pomalu v něm smažte kuře kůží dolů.
- 7. Až bude kůže zlatavá a křupavá, kuřecí prsa otočte. Poté pár minut restujte.
- 8. Podlijte maso vínem, přiklopte a nechte asi 15 minut dusit. V případě potřeby ještě podlijte vodou.
- 9. Kuřecí kapsy podávejte s opečenými bramborami.