Kuřecí mini řízečky se špenátovým dipem
Kuřecím řízkům v trojobalu málokdo odolá. Někdy ale i tato velmi jednoduchá úprava masa a zároveň téměř dokonalý recept, který vznikl už za dob Rakouska-Uherska jako řízek vídeňský, omrzí. Pusťte se do přípravy špenátového dipu s mandlemi, který řízečky obalované v kukuřičné strouhance posune do gastronomických výšin.
Ingredience
Ingredience
- 600 g kuřecích prsou
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- hladká mouka
- 4 vejce
- kukuřičná strouhanka Klasa
- olej na smažení
- máslo
Ingredience na dip
- 200 g zakysané smetany
- 250 g špenátu
- 50 g mandlí
- 1/2 citronu
- 1 stroužek česneku
- muškátový oříšek
- 30 g modrého sýra
- sůl
- pepř
- 1 lžíce oleje
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
30 min.
Porcí:
2
Postup
- 1. Na suché pánvi orestujte mandle a poté je dejte stranou.
- 2. Na stejné pánvi rozehřejte olej a na něm poduste špenát spolu s prolisovaným česnekem. Dochuťte solí a pepřem a nastrouhejte muškátový oříšek.
- 3. Do mixéru vložte připravený špenát spolu se zakysanou smetanou, mandlemi, šťávou z ½ citronu a sýrem. Rozmixujte dohladka.
- 4. Kuřecí prsa nakrájejte na menší nudličky a ochuťte je solí, pepřem a prolisovaným česnekem.
- 5. Obalte maso v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a kukuřičné strouhance.
- 6. V pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje s máslem a na něm smažte řízky dozlatova.
- 7. Řízky podávejte se špenátovým dipem.
V receptu jsme použili kukuřičnou strouhanku s oceněním Klasa od společnosti EXTRUDO Bečice. Vybírat můžete hned ze tří variant: strouhanka kukuřičná křupavá, strouhanka kukuřičná s lupínky nebo strouhanka kukuřičná speciál.