Kuřecí řízek plněný bylinkovým máslem, medovo-bramborová kaše s mrkví a žervé
Kuřecí maso je nedílnou součástí našeho jídelníčku. Je lehké a jemné. Kuřecí maso je dietní, ale přitom nutričně hodnotné. U kuřecího masa je samozřejmě důležitý původ a jeho zpracování. Pokud chcete mít jistotu, že pochází z našich chovů a že je s kuřaty šetrně zacházeno, sledujte označení na obalu. S logem Klasa nebo BIO na obalech či od místních osvědčených farmářů oceněných značkou Regionální potravina máte vždy záruku kvality.
Ingredience
Řízky
- 600 g kuřecích nebo krůtích prsou
- 2 vejce
- 100 g hladké mouky
- 200 g strouhanky
- 50 ml mléka
- 150 ml slunečnicového oleje
- 100 g másla
- 80 g žervé
- 200 g mrkve
- 400 g brambor
- 1 lžíce medu
- 1 stroužek česneku
- sůl, pepř
- bazalka, rozmarýn, tymián, listová petržel
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
70 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Máslo necháme povolit při pokojové teplotě a důkladně promícháme s čerstvými nasekanými bylinkami, utřeným česnekem, solí, pepřem a dáme ztuhnout do ledničky.
- 2. Oloupané brambory a oloupanou mrkev nakrájíme na menší kostičky, uvaříme do měkka v osolené vodě a vodu scedíme. Do brambor a mrkve přidáme žervé, med a vše rozmixujeme na hladkou kaši.
- 3. Kuřecí prsa očistíme, naklepeme, osolíme, přidáme ztuhlé bylinkové máslo a vytvoříme kapsu, kterou obalíme v klasickém trojobalu. Osmažíme dozlatova na oleji, popřípadě dopečeme v troubě.