Kuřecí stehna s hořčično-smetanovou omáčkou
Experimentujete rádi v kuchyni? Je pro vás ale zároveň důležité, aby byl recept naprosto jednoduchý? Pak pokračujte ve čtení! Skoro jediné, co budete muset udělat, je nakoupit kuřecí stehna a pár dalších surovin. Téměř všechno totiž za vás vykoná trouba. Kuřecí stehna s hořčično-smetanovou omáčkou se brzy stanou vaším receptem číslo jedna. A to nejen díky tomu, jak chutnají. Kuřecí totiž obsahuje velké množství bílkovin a má nízkou energetickou hodnotu. Proto si ho můžete dopřávat i během diety. A co smetana v receptu? V přiměřené míře rozhodně neuškodí.
TIP! Jestliže neodebíráte maso od svého osvědčeného místního řezníka, určitě nebudete litovat, když sáhnete po oceněných kuřecích stehnech od Vodňanské drůbeže nebo Drůbežářského závodu Klatovy.
Ingredience
Ingredience
- 2 kuřecí stehna
- 3 lžíce hrubozrnné hořčice
- 100 ml smetany ke šlehání (33 %)
- 100 ml kuřecího vývaru
- 1 cibule
- 2 lžíce másla
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup
- 1. Pekáč vymažte máslem a vložte do něj osolená kuřecí stehna a na kolečka nakrájenou cibuli.
- 2. V misce si promíchejte smetanu, vývar a hořčici a směsí přelijte stehna.
- 3. Nechte péct v předehřáté troubě cca 50 minut.
- 4. Podávejte s vařeným bramborem nebo jinou oblíbenou přílohou.