Kuřecí vývar s celestýnskými nudlemi

Poctivý silný vývar, to je životabudič, na který se v případě nouze můžete stoprocentně spolehnout. My jsme pro vás přichystali recept, ve kterém klasické nudličky vystřídaly nudle celestýnské, které hladové strávníky ještě lépe zasytí.

Ingredience

Ingredience na vývar

  • 6 kuřecích křídel
  • 2 kuřecí stehna
  • 1 cibule
  • ½ celeru + kus na hotovou polévku
  • 2 mrkve + 1 na hotovou polévku
  • 2 petržele + 1 na hotovou polévku
  • snítka tymiánu
  • 5 kuliček nového koření
  • 3 bobkové listy
  • 5 kuliček černého pepře
  • sůl, pepř

Ingredience na nudle

  • 1 vejce
  • 130 ml mléka
  • 80 g polohrubé mouky
  • hrst nasekané petržele
  • špetka strouhaného muškátového oříšku
  • sůl, pepř
Obtížnost:
Čas přípravy: 120 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Kuřecí maso omyjte a vyskládejte na plech. Přidejte oloupanou mrkev, petržel a celer.
  • 2. Pečte na 180 °C, dokud zelenina i maso nezískají zlatavou barvu.
  • 3. Vložte maso a zeleninu do hrnce, přidejte rozpůlenou cibuli i se slupkou (zbavte ji pouze vrchní části slupky), tymián a ostatní koření.
  • 4. Přilijte 1,5–2 l vody a přiveďte k varu. Poté teplotu snižte tak, aby voda jen mírně bublala.
  • 5. Vařte asi 1,5 hodiny a průběžně sbírejte pěnu.
  • 6. Vývar sceďte a vložte do něj mrkev, celer a petržel – oloupané a nakrájené na kostičky.
  • 7. Přiveďte k varu a vařte, dokud zelenina není měkká. Do polévky přidejte obrané maso a dochuťte ji solí a pepřem.
  • 8. Vyšlehejte všechny ingredience na celestýnské nudle.
  • 9. Těsto postupně smažte na rozpálené a máslem vymazané pánvi jako palačinky.
  • 10. Hotové „palačinky“ krájejte na nudle o velikosti asi 1 x 6 cm.
  • 11. Vývar podávejte s celestýnskými nudlemi.