Kuřecí vývar s celestýnskými nudlemi
Poctivý silný vývar, to je životabudič, na který se v případě nouze můžete stoprocentně spolehnout. My jsme pro vás přichystali recept, ve kterém klasické nudličky vystřídaly nudle celestýnské, které hladové strávníky ještě lépe zasytí.
Ingredience
Ingredience na vývar
- 6 kuřecích křídel
- 2 kuřecí stehna
- 1 cibule
- ½ celeru + kus na hotovou polévku
- 2 mrkve + 1 na hotovou polévku
- 2 petržele + 1 na hotovou polévku
- snítka tymiánu
- 5 kuliček nového koření
- 3 bobkové listy
- 5 kuliček černého pepře
- sůl, pepř
Ingredience na nudle
- 1 vejce
- 130 ml mléka
- 80 g polohrubé mouky
- hrst nasekané petržele
- špetka strouhaného muškátového oříšku
- sůl, pepř
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
120 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Kuřecí maso omyjte a vyskládejte na plech. Přidejte oloupanou mrkev, petržel a celer.
- 2. Pečte na 180 °C, dokud zelenina i maso nezískají zlatavou barvu.
- 3. Vložte maso a zeleninu do hrnce, přidejte rozpůlenou cibuli i se slupkou (zbavte ji pouze vrchní části slupky), tymián a ostatní koření.
- 4. Přilijte 1,5–2 l vody a přiveďte k varu. Poté teplotu snižte tak, aby voda jen mírně bublala.
- 5. Vařte asi 1,5 hodiny a průběžně sbírejte pěnu.
- 6. Vývar sceďte a vložte do něj mrkev, celer a petržel – oloupané a nakrájené na kostičky.
- 7. Přiveďte k varu a vařte, dokud zelenina není měkká. Do polévky přidejte obrané maso a dochuťte ji solí a pepřem.
- 8. Vyšlehejte všechny ingredience na celestýnské nudle.
- 9. Těsto postupně smažte na rozpálené a máslem vymazané pánvi jako palačinky.
- 10. Hotové „palačinky“ krájejte na nudle o velikosti asi 1 x 6 cm.
- 11. Vývar podávejte s celestýnskými nudlemi.