Kuřecí závin

Nakrájet, zamotat a strčit do trouby. Jednoduchý recept na rodinnou večeři, kterou můžete jíst teplou nebo i za studena.

Ingredience

  • 1 balení listového těsta
  • 2 vejce
  • 250 ml zakysané smetany
  • čerstvý tymián (1 snítka)
  • 300 g kuřecího masa
  • 200 g modrého sýra
  • 1 hruška
  • 50 g vlašských ořechů
  • sůl, pepř
  • olej
  • Tip: Nakrájejte maso na drobné kousky a přeskočte tak krok jejich přípravy na pánvi.
Obtížnost:
Čas přípravy: 40 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  • 2. Kuřecí maso omyjte a osušte, osolte a opepřete. Poté ho nakrájejte na nudličky.
  • 3. Kousky kuřete krátce osmahněte na rozpáleném oleji.
  • 4. Nivu rozmačkejte dohladka a smíchejte se zakysanou smetanou. Vmíchejte 1 vejce.
  • 5. Do sýrové směsi přidejte lístky tymiánu.
  • 6. Listové těsto rozdělte na 2 části a vyválejte 2 tenké placky.
  • 7. Každou placku potřete zakysanou smetanou s modrým sýrem a poklaďte kuřecím masem.
  • 8. K masu přidejte na kostičky nakrájenou hrušku zbavenou jadřinců a vše zasypte nasekanými ořechy.
  • 9. Náplň osolte, opepřete a zaviňte do těsta.
  • 10. Záviny položte na plech a potřete rozšlehaným vejcem.
  • 11. Pečte dozlatova, asi 20 minut.