Linecké cukroví
Linecké má rád snad každý. Ta příjemná máslová chuť a k tomu pikantní marmeláda, díky které je cukroví příjemně vláčné... Slepujte cukroví takovou marmeládou, která obsahuje co nejvyšší procento ovoce. Bonusem je jednoduchost receptu, do jehož přípravy můžete bez obav zapojit i děti.
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 1 vejce + 1 žloutek
- 250 g změklého másla
- 250 g moučkového cukru
- Jemně strouhaná kůra z 1/2 citronu
- Pikantní marmeláda na slepování (jahodová, rybízová..)
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
60 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Smíchejte hladkou mouku s moučkovým cukrem a cukr a citronovou kůrou.
- 2. Do suché směsi přidejte vejce a máslo nakrájené na kousky.
- 3. Rukama nebo pomocí robotu vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinové folie a uložte ho alespoň na 30 min do lednice.
- 4. Pomoučete si pracovní plochu a vychlazené těsto vyválejte na tloušťku 4 mm.
- 5. Z těsta vykrajujte požadované tvary a klaďte jednotlivé kusy na pečícím papírem vyložený plech.
- 6. Cukroví pečte v troubě předehřáté na 170°C dozlatova.
- 7. Po vychladnutí slepujte jednotlivé kousky marmeládou.
Na jednom plechu pečte podobně velké kusy cukroví. Díky tomu zajistíte rovnoměrné propečení všech kousků.