Linecké cukroví

Linecké má rád snad každý. Ta příjemná máslová chuť a k tomu pikantní marmeláda, díky které je cukroví příjemně vláčné... Slepujte cukroví takovou marmeládou, která obsahuje co nejvyšší procento ovoce. Bonusem je jednoduchost receptu, do jehož přípravy můžete bez obav zapojit i děti.

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 1 vejce + 1 žloutek
  • 250 g změklého másla
  • 250 g moučkového cukru
  • Jemně strouhaná kůra z 1/2 citronu
  • Pikantní marmeláda na slepování (jahodová, rybízová..)
Obtížnost:
Čas přípravy: 60 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Smíchejte hladkou mouku s moučkovým cukrem a cukr a citronovou kůrou.
  • 2. Do suché směsi přidejte vejce a máslo nakrájené na kousky.
  • 3. Rukama nebo pomocí robotu vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinové folie a uložte ho alespoň na 30 min do lednice.
  • 4. Pomoučete si pracovní plochu a vychlazené těsto vyválejte na tloušťku 4 mm.
  • 5. Z těsta vykrajujte požadované tvary a klaďte jednotlivé kusy na pečícím papírem vyložený plech.
  • 6. Cukroví pečte v troubě předehřáté na 170°C dozlatova.
  • 7. Po vychladnutí slepujte jednotlivé kousky marmeládou.
Na jednom plechu pečte podobně velké kusy cukroví. Díky tomu zajistíte rovnoměrné propečení všech kousků.