Marinovaný siven, pomazánka ze sivena s ředkvičkami a gazpachem ze zelených jablek

A teď něco z trochu jiného soudku. Ve spolupráci s šéfkuchařem Janem Punčochářem jsme pro vás připravili čtyři delikátní recepty z kvalitních potravin. Prvním z nich je marinovaný siven. Troufnete si na něj?

Ingredience

Ingredience na sivena

  • 300 g sivena – Rybářství Kolář
  • 500 g soli
  • 250 g cukru
  • 100 g citronu

Ingredience na gazpacho

  • 200 g jablek
  • 25 g fenyklu
  • 165 g medového melounu
  • 150 g okurky
  • 9 g soli
  • 20 g citronové šťávy
  • 90 ml jablečného moštu - Bohemia Apple
  • 85 ml olivového oleje
  • 2 g xantanu

Ingredience na pomazánku

  • 3 ks vajec - Schubert partner
  • 250 g másla - Mlékárna Hlinsko
  • 10 g česneku
  • 30 g světlého misa
  • 150 g marinovaného sivena
  • 50 g krenexu
  • 8 g zázvoru
  • 1 ks limetky
Obtížnost:
Čas přípravy: 20 min.
Porcí: 1

Postup

  • 1. Sivena očistíme, zbavíme kostí a dvě hodiny marinujeme se solí, cukrem, citronovou kůrou a šťávou. Po marinování rybu opláchneme a osušíme v utěrce. Před podáváním zahřejeme lampou.
  • 2. Všechny ingredience vložíme do thermomixu, důkladně rozmixujeme, zjemníme olivovým olejem a propasírujeme přes jemný cedník. Necháme vychladit v lednici.
  • 3. Marinovaného sivena vložíme do vakuovacího sáčku, zavakuujeme a vaříme 10 minut při 62 °C. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a opět vložíme do thermomixu. Přidáme máslo v pokojové teplotě a dodáme všechny ostatní ingredience.
  • 4. Vyšleháme pomazánku, přendáme do cukrářského sáčku. Pomazánku servírujeme se sivenem, ředkvičkami a na kostičky nakrájeným jablkem.