Marinovaný siven, pomazánka ze sivena s ředkvičkami a gazpachem ze zelených jablek
A teď něco z trochu jiného soudku. Ve spolupráci s šéfkuchařem Janem Punčochářem jsme pro vás připravili čtyři delikátní recepty z kvalitních potravin. Prvním z nich je marinovaný siven. Troufnete si na něj?
Ingredience
Ingredience na sivena
- 300 g sivena – Rybářství Kolář
- 500 g soli
- 250 g cukru
- 100 g citronu
Ingredience na gazpacho
- 200 g jablek
- 25 g fenyklu
- 165 g medového melounu
- 150 g okurky
- 9 g soli
- 20 g citronové šťávy
- 90 ml jablečného moštu - Bohemia Apple
- 85 ml olivového oleje
- 2 g xantanu
Ingredience na pomazánku
- 3 ks vajec - Schubert partner
- 250 g másla - Mlékárna Hlinsko
- 10 g česneku
- 30 g světlého misa
- 150 g marinovaného sivena
- 50 g krenexu
- 8 g zázvoru
- 1 ks limetky
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
20 min.
Porcí:
1
Postup
- 1. Sivena očistíme, zbavíme kostí a dvě hodiny marinujeme se solí, cukrem, citronovou kůrou a šťávou. Po marinování rybu opláchneme a osušíme v utěrce. Před podáváním zahřejeme lampou.
- 2. Všechny ingredience vložíme do thermomixu, důkladně rozmixujeme, zjemníme olivovým olejem a propasírujeme přes jemný cedník. Necháme vychladit v lednici.
- 3. Marinovaného sivena vložíme do vakuovacího sáčku, zavakuujeme a vaříme 10 minut při 62 °C. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a opět vložíme do thermomixu. Přidáme máslo v pokojové teplotě a dodáme všechny ostatní ingredience.
- 4. Vyšleháme pomazánku, přendáme do cukrářského sáčku. Pomazánku servírujeme se sivenem, ředkvičkami a na kostičky nakrájeným jablkem.