Minibábovičky se smetanou a lesním ovocem
Bábovka je oblíbeným sladkým pečivem nejen v Česku a u všech našich sousedů, ale také ve Francii nebo Itálii, kde si ji pečou po „svém“ v lehce pozměněné variantě. Naše verze minibáboviček s lesním ovocem a ovesnými vločkami voní po vanilce a chutná jako od babičky.
Ingredience
Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 2 hrsti ovesných vloček
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- 115 g cukru
- 2 vejce
- 250 ml smetany
- 6 lžic rozpuštěného másla
- 1 vanilkový cukr
- 200 g mraženého lesního ovoce
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
45 min.
Porcí:
8
Postup
- 1. Smíchejte mouku, ovesné vločky, prášek do pečiva, cukr, sůl a vanilkový cukr.
- 2. V druhé nádobě vyšlehejte vejce, přidejte smetanu a šest lžic rozpuštěného másla.
- 3. Opatrně spojte obě části těsta a nakonec jemně vmíchejte ovoce.
- 4. Těstem plňte formičky na minibábovky a pečte je na 180 °C asi 20 minut. Pokud nemáte silikonovou formu, nezapomeňte ji vymazat máslem a vysypat hrubou moukou.
- 5. Upečené bábovičky nechte vychladnout na mřížce a podávejte je poprášené moučkovým cukrem.
Oslaďte si život a recept cukrem z Cukrovaru Vrbátka se značkou Klasa. Nám posloužil více než dobře!