Minibábovičky se smetanou a lesním ovocem

Bábovka je oblíbeným sladkým pečivem nejen v Česku a u všech našich sousedů, ale také ve Francii nebo Itálii, kde si ji pečou po „svém“ v lehce pozměněné variantě. Naše verze minibáboviček s lesním ovocem a ovesnými vločkami voní po vanilce a chutná jako od babičky.

Ingredience

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 2 hrsti ovesných vloček
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 115 g cukru
  • 2 vejce
  • 250 ml smetany
  • 6 lžic rozpuštěného másla
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 g mraženého lesního ovoce
Obtížnost:
Čas přípravy: 45 min.
Porcí: 8

Postup

  • 1. Smíchejte mouku, ovesné vločky, prášek do pečiva, cukr, sůl a vanilkový cukr.
  • 2. V druhé nádobě vyšlehejte vejce, přidejte smetanu a šest lžic rozpuštěného másla.
  • 3. Opatrně spojte obě části těsta a nakonec jemně vmíchejte ovoce.
  • 4. Těstem plňte formičky na minibábovky a pečte je na 180 °C asi 20 minut. Pokud nemáte silikonovou formu, nezapomeňte ji vymazat máslem a vysypat hrubou moukou.
  • 5. Upečené bábovičky nechte vychladnout na mřížce a podávejte je poprášené moučkovým cukrem.
Oslaďte si život a recept cukrem z Cukrovaru Vrbátka se značkou Klasa. Nám posloužil více než dobře!