Moštová bábovka
Věděli jste, že do bábovky můžete místo mléka nebo smetany použít jablečný mošt? Spolu se skořicí a strouhaným jablkem tvoří neodolatelnou podzimní kombinaci.
Ingredience
- 300 g polohrubé mouky
- 250 ml moštu
- strouhaná kůra z 1 citronu
- 1 jablko
- 1 lžička skořice
- 3 vejce
- 100 g másla
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 100 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
60 min.
Porcí:
9
Postup
- 1. Formu na bábovku vymažte a vysypte hrubou moukou.
- 2. V míse smíchejte mouku, citronovou kůru, skořici, cukr, vanilkový cukr a jablko nastrouhané na hrubém struhadle.
- 3. V druhé nádobě vyšlehejte vejce a vmíchejte k nim mošt a rozpuštěné máslo.
- 4. Spojte obě části a vypracujte z nich hladké těsto. To vlijte do formy a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut, nebo dokud bábovka není hotová. To můžete vyzkoušet pomocí špejle.