Moštová bábovka

Věděli jste, že do bábovky můžete místo mléka nebo smetany použít jablečný mošt? Spolu se skořicí a strouhaným jablkem tvoří neodolatelnou podzimní kombinaci.

Ingredience

  • 300 g polohrubé mouky
  • 250 ml moštu
  • strouhaná kůra z 1 citronu
  • 1 jablko
  • 1 lžička skořice
  • 3 vejce
  • 100 g másla
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 100 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
Obtížnost:
Čas přípravy: 60 min.
Porcí: 9

Postup

  • 1. Formu na bábovku vymažte a vysypte hrubou moukou.
  • 2. V míse smíchejte mouku, citronovou kůru, skořici, cukr, vanilkový cukr a jablko nastrouhané na hrubém struhadle.
  • 3. V druhé nádobě vyšlehejte vejce a vmíchejte k nim mošt a rozpuštěné máslo.
  • 4. Spojte obě části a vypracujte z nich hladké těsto. To vlijte do formy a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut, nebo dokud bábovka není hotová. To můžete vyzkoušet pomocí špejle.