Mrkvový fresh s jablky a čerstvou meduňkou

Lahodná šťáva z mrkve a jablek, která je nejen plná vitaminů, ale zároveň skvěle podtrhuje jaro kolem nás. Bylinky, v tomto případě meduňka, jsou pro toto období charakteristické a pokud je do šťáv a freshů přidáte, určitě nebudete litovat. Nápoj je rázem mimořádně osvěžující. Jednotlivé suroviny pro tento nápoj lze pořídit například na farmářském trhu. Podpoříte tak místní pěstitele a farmáře. U jednotlivých surovin se zaměřte na přítomnost některého z loga kvality. Takovým logem může být například Klasa, Regionální potravina nebo BIO. 

Tip: Fresh lze také doplnit o mladý špenát, petrželovou nať nebo kopřivy.

Ingredience

  • 2 kg mrkve
  • 500 g jablek
  • 50 g čerstvé meduňky
Obtížnost:
Čas přípravy: 15 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Mrkev a jablka oloupeme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do odšťavňovače. Vše důkladně promícháme a přidáme čerstvou meduňku.