Okurkový salát se zakysanou smetanou, česnekem a čerstvým koprem
Okurkový salát patří bezesporu do klasické české kuchyně. Nedělní obědy u babiček si bez tohoto pokrmu snad ani nelze představit. A k létu se dokonale hodí díky své svěžesti. Tentokrát si okurku připravíme se zakysanou smetanou, česnekem a čerstvým koprem. Zeleninu doporučujeme vždy vybírat s logem Klasa nebo BIO na obalech nebo od místních osvědčených farmářů oceněných značkou Regionální potravina.
Tip: Do okurkového salátu můžeme přidat trochu citronové šťávy na zvýšení chuti.
Ingredience
- 2 salátové okurky
- 200 g zakysané smetany
- 80 g čerstvého kopru
- 1 stroužek česneku
- sůl a pepř
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
20 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Okurky umyjeme a škrabkou nastrouháme na dlouhé slabé plátky.
- 2. Zakysanou smetanu smícháme s nasekaným koprem, prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
- 3. Hotovou směs důkladně promícháme s okurkami a můžeme servírovat.