Okurkový salát se zakysanou smetanou, česnekem a čerstvým koprem

Okurkový salát patří bezesporu do klasické české kuchyně. Nedělní obědy u babiček si bez tohoto pokrmu snad ani nelze představit. A k létu se dokonale hodí díky své svěžesti. Tentokrát si okurku připravíme se zakysanou smetanou, česnekem a čerstvým koprem. Zeleninu doporučujeme vždy vybírat s logem Klasa nebo BIO na obalech nebo od místních osvědčených farmářů oceněných značkou Regionální potravina.


Tip: Do okurkového salátu můžeme přidat trochu citronové šťávy na zvýšení chuti.

Ingredience

  • 2 salátové okurky
  • 200 g zakysané smetany
  • 80 g čerstvého kopru
  • 1 stroužek česneku
  • sůl a pepř
Obtížnost:
Čas přípravy: 20 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Okurky umyjeme a škrabkou nastrouháme na dlouhé slabé plátky.
  • 2. Zakysanou smetanu smícháme s nasekaným koprem, prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
  • 3. Hotovou směs důkladně promícháme s okurkami a můžeme servírovat.