Originální chlebíčky pro zahradní slavnost II.
V dnešní sérii receptů na chlebíčky a jednohubky se podíváme na:
- Salátek z pečených rajčat s pečenou paprikou a čerstvou bazalkou
- Marinovaný lilek s modrým sýrem, polníčkem a cherry rajčátkem
Ingredience
Salátek
- 300 g rajčat
- 1 červená paprika
- 2 bagety
- sůl, pepř, olej, jablečný ocet, bazalka
Marinovaný lilek
- 300 g lilku
- 200 g modrého sýru
- 2 bagety
- 100 g cherry rajčátek
- polníček
- sůl, pepř, olej, jablečný ocet
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
180 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Salátek z pečených rajčat s pečenou paprikou a čerstvou bazalkou: 1. Rajčata nakrájíme na měsíčky osolíme, opepříme, upečeme v troubě na 200 °C cca 10 min. a oloupeme dužinu.
- 2. Papriku osolíme, opepříme a pečeme v troubě na 200°C cca 30 min. Papriku přendáme na talíř a ještě horkou přikryjeme fólií, necháme 20 min. odstát a poté papriku oloupeme.
- 3. Rajčata a papriku nakrájíme na menší kousky, přidáme nasekanou bazalku, dochutíme solí, pepřem a octem.
- 4. Bagetu nakrájíme na tenké plátky, pokapeme olejem, osolíme a upečeme v troubě na 190 °C cca 8 min. do zlatova. Na upečenou bagetu poklademe hotovou směs a ozdobíme bazalkou.
- 5. Marinovaný lilek s modrým sýrem, polníčkem a cherry rajčátkem: Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme, opepříme a pečeme v troubě na 180 °C cca 20 min. Necháme jej vychladnout a dochutíme octem.
- 6. Bagetu nakrájíme na tenké plátky, pokapeme olejem, osolíme a opečeme v troubě na 190°C cca 8 min. do zlatova.
- 7. Na opečenou bagetu poklademe lilek, modrý sýr, polníček a nakrájené cherry rajče.
Nezapomeňte, že základem pro dobrý chlebíček je správna volba pečiva. Kromě tradiční veky a bagety můžete sáhnout po kvalitním chlebu, který nakrájíte na tenké plátky a necháte nasucho opéct v troubě.
Rajčata a paprika
Salátek z pečených rajčat s pečenou paprikou a čerstvou bazalkou
Rajčata
Rajčata okořeníme a dáme péct
Ingredience
Chlebíček s lilkem
Marinovaný lilek s modrým sýrem, polníčkem a cherry rajčátkem