Ovesná kaše s houbami a ztraceným vejcem
Nedáte dopustit na ovesné vločky? Rádi je kombinujete s mlékem, jogurtem, kakaem, skořicí a rozmanitým ovocem? Co si jednou udělat ovesnou kaši naslano? Nabízíme dokonalou harmonii chutí, kdy je obilný základ doplněn houbami, šalotkou, česnekem, čerstvým špenátem a pažitkou. To vše korunuje ztracené vejce. Vydatná snídaně, lehčí oběd, nebo vyvážená večeře? Kdy zkusíte náš osvědčený recept vy?
Tip: Zkoušeli jste už někdy chytrá, neboli tzv. IQ vejce? Od klasických se liší tím, že jsou obohacená o významně nutriční složky. Konkrétně se jedná o více jódu, protože se nosnicím přidává do krmiva mořská řasa. Řadíme je proto mezi tzv. funkční potraviny.
Ingredience
Ingredience
- 150 g ovesných vloček
- 1 šalotka
- 1 stroužek česneku
- hrst špenátových listů
- hrst čerstvé pažitky
- 50 g strouhaného tvrdý sýr
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
Ztracené vejce
- 2 vejce
- 1 lžíce octa
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
35 min.
Porcí:
2
Postup
- 1. Vločky propláchněte, zalijte horkou vodou a nechte přikryté 10 minut změknout.
- 2. Na pánvi si na oleji orestujte šalotku s pokrájenými žampióny a utřeným stroužkem česneku.
- 3. Vločky přidejte ke směsi a zasypte sýrem. Osolte a opepřete podle chuti.
- 4. Takto připravené vločky podívejte s čerstvou pažitkou, špenátem a ztraceným vejcem, které si připravíte ve vroucí vodě se lžící octa.