Ovocné tartaletky s ovocem a krémem
Tartaletky neboli košíčky jsou překvapivě jednoduché na přípravu a skvěle se hodí pro kreativní kuchaře a kuchařky. Jakmile je upečete, můžete je naplnit téměř čímkoliv, co máte rádi. V letních měsících využijte bohatou nabídku lesního a zahradního ovoce, jako jsou čerstvé jahody, borůvky nebo maliny. Tento recept je navíc skvělý způsob, jak nadchnout pro pečení i děti.
Ingredience
Ovocné tartaletky
- 250 g hladké mouky
- 100 g cukru moučka
- 120 g másla
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 500 ml smetany
- 250 g tvarohu
- 250 g zakysané smetany
- špetka soli
- jahody, borůvky, maliny
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
80 min.
Porcí:
12
Postup
- 1. Hladkou mouku, 60 g cukru, sůl a máslo smícháme. Přidáme vejce a žloutek a vypracujeme hladké těsto.
- 2. Těsto zabalíme do fólie a necháme 30 minut odpočívat v lednici
- 3. Vychlazené těsto rozválíme, vykrojíme na dílky a vmačkáme do formiček.
- 4. Dno těsta propícháme vidličkou a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.
- 5. Košíčky necháme vychladnout a opatrně vyjmeme z formiček.
- 6. Do vyšlehané šlehačky pomalu zašleháme 40 g moučkového cukru, tvaroh a zakysanou smetanu.
- 7. Košíčky naplníme krémem a ozdobíme nakrájeným ovocem.