Ovocné tartaletky s ovocem a krémem

Tartaletky neboli košíčky jsou překvapivě jednoduché na přípravu a skvěle se hodí pro kreativní kuchaře a kuchařky. Jakmile je upečete, můžete je naplnit téměř čímkoliv, co máte rádi. V letních měsících využijte bohatou nabídku lesního a zahradního ovoce, jako jsou čerstvé jahody, borůvky nebo maliny. Tento recept je navíc skvělý způsob, jak nadchnout pro pečení i děti.

Ingredience

Ovocné tartaletky

  • 250 g hladké mouky
  • 100 g cukru moučka
  • 120 g másla
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 500 ml smetany
  • 250 g tvarohu
  • 250 g zakysané smetany
  • špetka soli
  • jahody, borůvky, maliny
Obtížnost:
Čas přípravy: 80 min.
Porcí: 12

Postup

  • 1. Hladkou mouku, 60 g cukru, sůl a máslo smícháme. Přidáme vejce a žloutek a vypracujeme hladké těsto.
  • 2. Těsto zabalíme do fólie a necháme 30 minut odpočívat v lednici
  • 3. Vychlazené těsto rozválíme, vykrojíme na dílky a vmačkáme do formiček.
  • 4. Dno těsta propícháme vidličkou a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.
  • 5. Košíčky necháme vychladnout a opatrně vyjmeme z formiček.
  • 6. Do vyšlehané šlehačky pomalu zašleháme 40 g moučkového cukru, tvaroh a zakysanou smetanu.
  • 7. Košíčky naplníme krémem a ozdobíme nakrájeným ovocem.