Palačinky s jablky, tvarohem a pečenými semínky
Kdo v životě aspoň jednou neochutnal palačinky, jako by nežil. Toto jednoduché jídlo vás uspokojí v kteroukoliv denní dobu. Můžete je snídat, obědvat, ale klidně i večeřet. Abychom dodali palačinkám vyšší výživovou hodnotu, obohatili jsme je o semínka plná vitaminů, minerálů a vlákniny. Více bílkovin kromě semínek zajistí také tvaroh. Nezbytnou součástí jsou jablka a mošt, tedy další várka vitaminů a příjemně svěží chuti. Celý pokrm nádherně provoní skořice.
Tip: Co vůbec nazýváme moštem? Ovocnou šťávu, která je vyrobena přímým lisováním z ovoce, u nás nejčastěji z jablek. K jeho výrobě se většinou využívají směsi odrůd, často padavčat. Ovoce musí být kvalitní a samozřejmě bez známek hniloby nebo plísně.
Ingredience
Na palačinky
- 200 g hladké mouky
- 500 ml mléka
- 4 vejce
- špetka soli
Na náplň
- 3 jablka
- 250 g tvarohu
- 200 ml jablečného moštu
- 1 hrst slunečnicových semínek
- 1 hrst dýňových semínek
- 5 kuliček nového koření
- 4 ks hřebíčku
- 1 lžička skořice mleté
- 2 lžíce másla
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
60 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Jablka rozčtvrtíme, vyřízneme jadřince a nakrájíme na tenké plátky.
- 2. V rendlíku rozpustíme 1 lžíci másla a přidáme nakrájená jablka, hřebíček, nové koření a skořici.
- 3. Vše společně promícháme, zalijeme jablečným moštem a necháme to 4 minuty provařit.
- 4. Slunečnicová a dýňová semínka opražíme na suché pánvi.
- 5. Tvaroh smícháme s 50 ml jablečného moštu.
- 6. Veškeré suroviny na palačinky smícháme do hladkého těsta.
- 7. Pánev potřeme troškou másla a nízkou teplotu opékáme palačinky.
- 8. Hotové palačinky potřeme připraveným tvarohem, přidáme pečená jablka, překlopíme a posypeme opraženými semínky.