Pečená dýně, sladké brambory, topinambur, mrkev a mix pražených semínek
Každý z nás má potřebu konzumovat maso úplně jinak. Jestliže patříte mezi lidi, kteří si pochutnají i na bezmasých pokrmech, nebo jste přímo vegetariáni, budete mít z tohoto receptu opravdu radost. Už napohled hraje jídlo lákavými svěžími barvami a úplně vybízí k ochutnání. Je totiž plný pečené dýně, sladkých brambor, mrkve, semínek, bylinek a také topinamburů, které možná znáte pod názvem „židovské brambory“. Jedná se de facto o druh slunečnice, jejíž hlíza je jedlá, a to jsou právě topinambury. Nechte si chutnat!
Ingredience
Ingredience
- 300 g dýně Hokaido
- 200 g sladkých brambor
- 300 g topinambur
- 200 g mrkve
- 30 g přepuštěného másla
- 50 g arašídového másla
- tymián
- slunečnicová semínka, dýňová semínka
- sůl, pepř
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
90 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Zeleninu nakrájíme na větší kousky různých tvarů, dáme ji do pekáče a přidáme arašídové máslo. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Přepuštěné máslo rovnoměrně rozdělíme, a nakonec na zeleninu položíme snítky tymiánu.
- 2. Zeleninu trošku podlijeme vodou a přikryjeme alobalem a pečeme při 160 °C cca 40 minut. Poté zeleninu odklopíme a pečeme dalších 15 minut, aby se zelenina opekla do světle hněda.
- 3. Semínka opražíme na sucho na pánvi a následně jimi posypeme pečenou zeleninu.