Pečené ředkvičky s mátou a tymiánem

Chutnají vám ředkvičky, ale nějakým záhadným způsobem na ně pořád zapomínáte? Zkuste to prolomit právě teď a připravte si lehkou večeři nebo svačinu. Nakrájejte je na půlky, vložte je na plech a přidejte šťávu z citronu a olivový olej a dochuťte podle potřeby solí a pepřem. Jakmile se dopečou, zasypejte je čerstvě nasekanou mátou. Proč byste neměli zapomínat právě na ředkvičky? Kromě obsahu řady vitaminů (E, D, C, B6, betakaroten aj.) a minerálů (sodík, železo, mangan aj.) mohou působit proti nadýmání a žaludečním obtížím. A hlavně si na nich pochutnáte.

Tip: Věděli jste, že obecně u nás prospívá ovoci klima a půda jižních Čech a zelenině zase Polabí?

Ingredience

Ingredience

  • 300 g ředkviček
  • 1 citron
  • 50 ml olivového oleje
  • čerstvý tymián
  • čerstvá máta
  • sůl, černý pepř
Obtížnost:
Čas přípravy: 40 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Ředkvičky rozkrájíme na poloviny a vložíme do pekáče s pečicím papírem. Poté přidáme citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř. Vše dobře promícháme, a nakonec posypeme lístky tymiánu.
  • 2. Pekáč vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme cca 15 minut do měkka.
  • 3. Nakonec ředkvičky posypeme čerstvě nasekanou mátou a můžeme podávat se slaným, měkkým tvarohem.