

Pečené zelí s klobáskou a jablkem
Kysané zelí je jednou z našich nejzdravějších a v sezóně zároveň nejdostupnějších potravin. To samé platí i o jablcích, která nám možná připadají trochu všední, protože jich u nás každoročně sklidíme přibližně 230 000 tun! Obě tyto ingredience však obsahují velké množství vitaminů B, C, E a další důležité živiny. Dohromady navíc chutnají opravdu skvěle, takže směle s nimi do pekáče a zázraky se dějí.
TIP! V receptu jsme použili Bohemia mošt – jablečný (Bohemia Apple, družstvo). Doporučit můžeme i Moštík – 100% jablko od Eduarda Kozáka, Jablko čiré (Moštárna Louny ln s.r.o.) nebo Nebílovský mošt (LUKRENA a.s.). Všechny mají označení Klasa.
Ingredience
Ingredience
- 500 g sterilovaného bílého zelí
- 2 zelená jablka
- 100 ml jablečného moštu
- 3 oblíbené klobásy (jedna pálivá, dvě nepálivé)
- 1 lžička třtinového cukru
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- slunečnicový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
45 min.
Porcí:
5
Postup
- 1. Klobásy nakrájejte na tenká kolečka a nechte krátce orestovat na oleji.
- 2. Připravte si směs zelí, nastrouhaných a oloupaných jablek, cukru, kmínu a moštu. Směs osolte a opepřete dle chuti.
- 3. Do připravené směsi dejte klobásy a vše přemístěte do pekáče. V něm směs nechejte péct cca 40 minut na 180 stupňů.
- 4. Podávejte s oblíbeným čerstvým chlebem.

Další recepty
