Pečený bůček na česneku

Když se řekne pečený bůček, rozhodně platí, že v jednoduchosti je krása i hodně chuti. Stačí vzít kus dobře prorostlého vepřového boku, přidat pár bylinek, nechat maso pozvolna péct, a než se nadějete, přistane vám na talíři luxusní pochoutka, které málokdo odolá. A není důvod odolávat, jednou za čas si voňavou vepřovou pečínku bez obav dopřejte. Pomalu pečené maso můžete servírovat s chlebem a hořčicí nebo třeba klasicky s kysaným zelím. 

TIP! Dáváte-li, stejně jako my, přednost českému česneku, poradíme, kam pro něj! V Družstvu BRAMKO s.r.o. navíc seženete mnoho kvalitních čerstvých surovin, nejen voňavý česnek, který si vysloužil označení Klasa.


Ingredience

Ingredience

  • 1 kg vepřového bůčku s kostí a kůží
  • 1 žlutá cibule
  • 1 červená cibule
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička uzené mleté papriky
  • 1 celá palice česneku
  • 60 ml olivového oleje
  • hrst čerstvé šalvěje
  • sůl
Obtížnost:
Čas přípravy: 180 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Troubu předehřejte na 170 stupňů.
  • 2. Bůček omyjte a pomažte olivovým olejem smíchaným s kořením.
  • 3. Stroužky česneku vložte neoloupané na dno pekáčku, do kterého poté položíte bůček kůží dolů.
  • 4. Pečte cca 2 a půl hodiny. Podávejte s šalvějí a čerstvým chlebem.