

Pečený čaj
Recept na pečený čaj se vám může hodit, pokud hledáte inspiraci na jedlé, vlastnoručně vyrobené vánoční dárky. Potěšte své blízké skleničkou s touto zavařenou dobrotou, která nádherně voní po skořici, hruškách a jablkách. A nezapomeňte. I jablka v obchodech najdete pod oceněním značek kvality.
Ingredience
- 700 g jablek
- 300 g hrušek
- 1 citron
- 600 g cukru
- 2 lžičky skořice
- 8 hřebíčků
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
60 min.
Porcí:
6
Postup
- 1. Jablka a hrušky omyjte, zbavte jadřinců a nakrájejte na malé kostičky.
- 2. Citron pomocí nože oloupejte, také ho nakrájejte na malé kostičky a odstraňte pecky.
- 3. Citron vmíchejte k jablkům a hruškám, přidejte cukr, skořici a hřebíček.
- 4. Směs rozprostřete do pekáče a na 200°C pečte, dokud ovoce nepustí šťávu. Bude to trvat asi 30-40 minut.
- 5. Po upečení ještě horkou směs plňte do čistých zavařovacích skleniček.
- 6. Skleničky dobře uzavřete a nechte vychladnout obrácené dnem vzhůru.

Další recepty
