Pečený kapr s bylinkami a bramborem
Receptů s kapřím masem není nikdy dost. Protože tahle ryba, to je zkrátka česká tradice. Nezapomínejte, že si kapra můžete dopřát kdykoliv v roce, nejen na Vánoce, kdy si z něj nejspíše připravujete řízky a polévku. Kapří maso je nejen dobré, ale také plné omega-3 mastných kyselin, za které vám poděkuje především vaše srdce. A navíc vám poměrně brzy slehne, protože maso z kapra obsahuje lehce stravitelné bílkoviny.
Ingredience
Ingredience
- 4 kapří podkovy
- 500 g rajčat
- 400 g nových brambor
- hrst tymiánu
- hrst rozmarýnu
- šťáva z ½ citronu
- 150 g másla
- 3 stroužky česneku
- 60 ml zeleninového vývaru
- hrst čerstvé pažitky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
40 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Brambory si uvařte ve slupce.
- 2. V pánvi si rozpusťte máslo a nechte na něm opéct na plátky pokrájený česnek.
- 3. Přidejte vývar a nechte projít varem.
- 4. Vhoďte posekaný rozmarýn a tymián.
- 5. Rybu omyjte a osušte, vložte do pekáčku a přelejte máslovou směsí.
- 6. Přidejte pokrájená rajčata, osolte a opepřete a dejte péct na cca 30 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
- 7. Podávejte s brambory s posekanou pažitkou a zakápnuté citronem.
Než budete porcovat rybu, pořiďte si kvalitní ostrý nůž. Na filetování je vhodná tenká, ostrá a pružná špička. Na porcování podkov zase silnější nůž.