Perníčková ovesná kaše

Ovesná kaše je v tomto období ideálním nejen snídaňovým pokrmem. Tahle vyvoněná varianta skvěle zahřeje v prochladlém zimním ránu, ale také úžasně voní Vánocemi a příjemně naladí na celý pracovní den. Je až neuvěřitelné, že pár snadno dostupných ingrediencí dokáže tak moc zpříjemnit pochmurná prosincová rána. 

Ingredience

Ingredience

  • 300 ml mléka
  • 50 g ovesných vloček
  • 1 jablko
  • 1 banán
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 lžíce medu
  • 20 g másla
  • 4 perníčky
Obtížnost:
Čas přípravy: 20 min.
Porcí: 2

Postup

  • 1. Do pánve vsypte ovesné vločky, přidejte jemně nastrouhané jablko, rozmačkaný banán a perníkové koření.
  • 2. Smíchejte vše s mlékem a na pánvi přiveďte k varu, poté teplotu stáhněte na minimum a vařte do zhoustnutí (nezapomeňte, že kaše ještě více zhoustne při chladnutí).
  • 3. Po dovaření odstavte a vmíchejte do kaše máslo.
  • 4. Kaši servírujte do misky nebo na hlubší talíř, pokapejte ji medem a ozdobte perníčky – jeden na porci nastrouhejte a druhý můžete nechat v celku.