

Polévka z čerstvých rajčat
Všichni známe rajskou polévku. Když je dobrý recept a šikovný kuchař, není vůbec špatná. Ale zkoušeli jste už někdy polévku z čerstvých rajčat? Bezkonkurenční záležitost! Jeden hrnec stačit nebude.
Ingredience
- 1500 g rajčat
- 500 g řapíkatého celeru
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 cibule
- 20 g másla
- lžíce olivového oleje
- svazek čerstvé bazalky
- zakysaná smetana
- sůl, pepř
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
30 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Rajčata a celer omyjte a nakrájejte na menší kusy.
- 2. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte máslo se lžící oleje a nechte na něm pomalu zesklovatět cibuli.
- 3. Přidejte celer a ještě chvíli opékejte, poté přidejte rajčata, podlijte je částí vývaru, přiklopte a nechte pár minut dusit.
- 4. K rajčatům přidejte většinu bazalky i s pokrájenými stonky, vlijte zbytek vývaru, osolte a opepřete a nechte asi 10 minut vařit.
- 5. Polévku dohladka rozmixujte a odstavte. Vmíchejte do ní zbytek bazalky posekané nahrubo (pár lístků si můžete nechat na dekoraci).
- 6. Polévku dochuťte solí a pepřem, podávejte se zakysanou smetanou a lístky bazalky.

Další recepty
