Polévka z řepy s rybími knedlíčky
V sychravém lednovém počasí se jako perfektní oběd nebo večeře nabízí pořádně horká a hutná polévka. Ať už jste si během Vánoc užili rybí polévku dosyta, nebo jí naopak nemáte nikdy dost, nevšední kombinace řepy s rybími knedlíčky vás jistě zaujme. Navíc se hodí i pro slavnostnější příležitosti. Pro lehčí variantu nedochucujte smetanou.
Ingredience
Ingredience
- 5 menších červených řep (nebo 2 velké)
- ½ celeru
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 30 g másla
- 1 lžička rajčatového protlaku
- zakysaná smetana k podávání
- olivový olej
- čerstvý kopr (k podávání i do knedlíčků)
Knedlíčky
- 200 g filetů z pstruha
- 1 vejce
- strouhanka
- sůl
- pepř
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
40 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Nakrájejte očištěnou cibuli nadrobno a nechte ji zesklovatět na rozehřátém másle s kapkou oleje.
- 2. Přihoďte rozdrcené stroužky česneku a po chvilce i oloupanou, na kousky nakrájenou řepu spolu s oloupaným, nakrájeným celerem.
- 3. Po pár minutách přidejte rajčatový protlak, promíchejte a asi za minutu vše zalijte vývarem.
- 4. Osolte, opepřete a nechte vařit, dokud zelenina nezměkne. Vše rozmixujte do hladkého krému a přidejte nadrobno nasekaný kopr (část si nechte na knedlíčky).
- 5. Příprava na knedlíčky: Rybí maso nasekejte na fáš, smíchejte se solí, pepřem a se lžící nasekaného kopru. Vše zahustěte strouhanou tak, aby vzniklo těsto, ze kterého bude možné tvarovat knedlíčky.
- 6. Knedlíčky vařte v osolené vroucí vodě a podávejte je v polévce ozdobené čerstvým koprem a zakysanou smetanou.
Věděli jste, že máslo od jihočeské společnosti MADETA je nejprodávanějším výrobkem s označením KLASA?
Štítky
polévka
červená řepa
řepa
ryba