Polévka ze špenátu, raviolky plněné ricottou a espuma z kefíru

Druhým receptem, který pro vás připravil šéfkuchař Jan Punčochář, je polévka ze špenátu s plněnými raviolkami. Mmmm!

Ingredience

Ingredience na polévku

  • 300 g listového špenátu - Agrimex
  • 100 g cibule
  • 100 g másla - Mlékárna Hlinsko
  • 8 dl silného kuřecího vývaru
  • muškátový oříšek
  • 1 dl smetany - Bohemilk
  • 10 g česneku
  • sůl

Ingredience na raviolky

  • 400 g hladké mouky
  • 4 ks vajec - Schubert partner
  • 1 dl vody
  • 50 g parmazánu - Brazzale Moravia
  • 200 g ricotta
  • 10 g šalvěje

Ingredience na espumu

  • 500 ml kefíru - Mlékárna Valašské Meziříčí
  • 4 plátky želatiny
  • sůl
Obtížnost:
Čas přípravy: 150 min.
Porcí: 2

Postup

  • 1. Na másle zpěníme cibulku dozlatova, zalijeme vývarem a přidáme špenát a krátce povaříme (cca 4 minuty), aby špenát nezhnědnul.
  • 2. Špenát zjemníme smetanou a ochutíme česnekem a solí a necháme rychle zchladit, aby polévka neztratila zelenou barvu.
  • 3. Z hladké mouky a vajec vytvoříme nudlové těsto, do kterého nastrouháme parmazán a necháme v lednici minimálně 2 hodiny odpočinout.
  • 4. Poté vyválíme na těstovinovém stroji a plníme náplní. Tu vytvoříme řádným smícháním všech ingrediencí. Raviolky vaříme 3 minuty v osolené vodě a slijeme.
  • 5. Kefír zahřejeme a přidáme předem ve vodě namočenou želatinu. Necháme vychladit a přidáváme do talíře na polévku na zjemnění.