Polévka ze špenátu, raviolky plněné ricottou a espuma z kefíru
Druhým receptem, který pro vás připravil šéfkuchař Jan Punčochář, je polévka ze špenátu s plněnými raviolkami. Mmmm!
Ingredience
Ingredience na polévku
- 300 g listového špenátu - Agrimex
- 100 g cibule
- 100 g másla - Mlékárna Hlinsko
- 8 dl silného kuřecího vývaru
- muškátový oříšek
- 1 dl smetany - Bohemilk
- 10 g česneku
- sůl
Ingredience na raviolky
- 400 g hladké mouky
- 4 ks vajec - Schubert partner
- 1 dl vody
- 50 g parmazánu - Brazzale Moravia
- 200 g ricotta
- 10 g šalvěje
Ingredience na espumu
- 500 ml kefíru - Mlékárna Valašské Meziříčí
- 4 plátky želatiny
- sůl
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
150 min.
Porcí:
2
Postup
- 1. Na másle zpěníme cibulku dozlatova, zalijeme vývarem a přidáme špenát a krátce povaříme (cca 4 minuty), aby špenát nezhnědnul.
- 2. Špenát zjemníme smetanou a ochutíme česnekem a solí a necháme rychle zchladit, aby polévka neztratila zelenou barvu.
- 3. Z hladké mouky a vajec vytvoříme nudlové těsto, do kterého nastrouháme parmazán a necháme v lednici minimálně 2 hodiny odpočinout.
- 4. Poté vyválíme na těstovinovém stroji a plníme náplní. Tu vytvoříme řádným smícháním všech ingrediencí. Raviolky vaříme 3 minuty v osolené vodě a slijeme.
- 5. Kefír zahřejeme a přidáme předem ve vodě namočenou želatinu. Necháme vychladit a přidáváme do talíře na polévku na zjemnění.