Přesnídávka s mrkví, jablkem a vločkami

Pamatujete si, jak jste vašim dětem „ujídali“ přesnídávky? Nebo když jste si na nich pochutnávali coby prcci? Přestože jsou běžně k sehnání v obchodech, můžete zkusit změnu a připravit si vlastní ovocnou pochoutku. Náš recept je namíchaný z jablek, mrkve, medu a vloček. Možná si říkáte, proč jsme přidali také vločky, protože běžně se do přesnídávek nedávají. Důvod je prostý. Svačinka bude o něco výživnější, protože vločky dodají další vlákninu, mangan a mnoho dalších prospěšných látek. Navíc jejich pravidelná konzumace dokáže upravit hladinu cholesterolu v krvi. Co vy na to? Vyzkoušíte tento lahodný elixír nabitý vitaminy a minerály? 


Ingredience

Ingredience

  • 200 g mrkve
  • 3 jablka
  • 3 lžíce vloček
  • 2 lžíce medu
Obtížnost:
Čas přípravy: 20 min.
Porcí: 2

Postup

  • 1. Mrkev oloupeme a nakrájíme na malá kolečka, vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Pomalu vaříme do měkka.
  • 2. Když je mrkev měkká, přihodíme nadrobno nakrájená jablka a 3 lžíce vloček. Dolijeme vodu, aby byla jablka skoro celá pod vodou. Vaříme dalších 15 minut.
  • 3. Po rozvaření mrkve a jablek přelejeme směs do mixeru a mixujeme do hladka. Dochutíme medem.