Pstruh s vídeňským bramborovým salátem
Ryby jsou velmi zdravé a v případě některých živin jen těžce zastupitelné. V Česku jich však konzumujeme poměrně málo. To možná souvisí s faktem, že rybu mnohdy nedostaneme upravenou tak, aby nám chutnala. Což takhle dát si pečeného pstruha, jednu ze středně tučných ryb, která se prohání i našimi vodami? Má velmi jemné, chutné libové maso s jemným lístkováním a s vídeňským bramborovým salátem tvoří dvojku, kterou si zamilujete. Vídeňský bramborový salát je navíc velmi lehký a jeho nakyslá chuť k rybě skvěle pasuje.
Ingredience
Ingredience
- 2 celí vykuchaní pstruzi
- 1 stroužek česneku
- 2 hrsti hladkolisté petržele
- 300 g brambor
- 100 ml zeleninového vývaru
- 1 červená cibule
- 1 lžíce vinného octa
- 1 citron
- hrst čerstvé nasekané pažitky
- olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
45 min.
Porcí:
2
Postup
- 1. Vykuchané pstruhy naplňte posekanou petrželí smíchanou s prolisovaným česnekem a lžící olivového oleje. Zakápněte je citrónem a osolte je. Dejte péct na 200 °C na 15 minut.
- 2. Očištěné brambory uvařte ve slupce a nakrájejte na kolečka.
- 3. Cibuli nakrájejte na kolečka a smíchejte s vinným octem. Vmíchejte do brambor, přidejte vývar a pažitku.
- 4. Salát podávejte s rybou, kterou si podle chuti pokapete citrónem.
Kvalitního pstruha z našich chovů, pstruha duhového, oceněného značkou Klasa, seženete v Rybářství Kolář.