Rajčata plněná kus-kusem
Nedáte dopustit na kombinaci čerstvě zeleniny s těstovinami? Pak si tento nenáročný, zdravý a zároveň chuťově vyvážený pokrm jednoznačně zamilujete. Určitě ho ocení i vaše návštěva.
Ingredience
- 4 velká rajčata
- ½ hrnku kuskusu
- 1 hrnek (250 ml) vývaru
- 1 jarní cibulka (zelená část)
- 1 stroužek česneku
- snítka hladkolisté petrželky
- 60 g balkánského sýra
- špetka mletého římského kmínu
- sůl, pepř
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
40 min.
Porcí:
2
Postup
- 1. Rajčata na spodní straně lehce seřízněte, aby se nekutálela, a odřízněte z nich vršek. Opatrně je vydlabejte.
- 2. Kuskus nasypte do misky a zalijte vroucím vývarem. Přikryjte a nechte asi 10 min. odstát.
- 3. Do kuskusu vmíchejte utřený česnek, nasekanou jarní cibulku a petrželku, nadrolte balkánský sýr.
- 4. Vše dochuťte solí, pepřem a římským kmínem. Potom vmíchejte polovinu toho, co jste vydlabali z rajčat.
- 5. Kuskusovou směsí naplňte rajčata, přiklopte je odříznutým vrškem a pečte na 180 °C 10–15 minut.