Rajčata plněná kus-kusem

Nedáte dopustit na kombinaci čerstvě zeleniny s těstovinami? Pak si tento nenáročný, zdravý a zároveň chuťově vyvážený pokrm jednoznačně zamilujete. Určitě ho ocení i vaše návštěva.

Ingredience

  • 4 velká rajčata
  • ½ hrnku kuskusu
  • 1 hrnek (250 ml) vývaru
  • 1 jarní cibulka (zelená část)
  • 1 stroužek česneku
  • snítka hladkolisté petrželky
  • 60 g balkánského sýra
  • špetka mletého římského kmínu
  • sůl, pepř
Obtížnost:
Čas přípravy: 40 min.
Porcí: 2

Postup

  • 1. Rajčata na spodní straně lehce seřízněte, aby se nekutálela, a odřízněte z nich vršek. Opatrně je vydlabejte.
  • 2. Kuskus nasypte do misky a zalijte vroucím vývarem. Přikryjte a nechte asi 10 min. odstát.
  • 3. Do kuskusu vmíchejte utřený česnek, nasekanou jarní cibulku a petrželku, nadrolte balkánský sýr.
  • 4. Vše dochuťte solí, pepřem a římským kmínem. Potom vmíchejte polovinu toho, co jste vydlabali z rajčat.
  • 5. Kuskusovou směsí naplňte rajčata, přiklopte je odříznutým vrškem a pečte na 180 °C 10–15 minut.