Rajčatový salát s kozím sýrem

Oblíbili jste si k obědu nebo k večeři zeleninový salát? Došla vám inspirace a rádi byste si připravili taky něco jiného než „šopák“? Z toho našeho budete mít radost! Obsahuje totiž jen pár surovin. Ale jak se říká, málo je někdy více. Nesmějí v něm chybět rajčata, protože je právě vrchol jejich sezóny. Byla by škoda toho nevyužít. Jsou totiž plná antioxidantů, vitaminů a minerálů. Navíc je mohou konzumovat také diabetici a pomáhají při detoxikaci organismu. A především jsou opravdu lahodná. V kombinaci se šalotkou, pažitkou a kozím sýrem nemají chybu!

Tip: Rajčata, která si přinesete domů, v žádném případě nedávejte do lednice. Projevilo by se to negativně na jejich chuti i konzistenci. 

Ingredience

Ingredience

  • 500 g rajčat
  • 2 dny staré housky
  • 1 šalotka
  • 150 g čerstvého kozího sýra
  • hrst pažitky
  • olivový olej
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
Obtížnost:
Čas přípravy: 20 min.
Porcí: 3

Postup

  • 1. Housky nakrájejte na větší kostky, dejte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů na zhruba 10 minut, aby vznikly pěkné krutony.
  • 2. Do mísy dejte na větší kusy pokrájená rajčata, na proužky nakrájenou šalotku a ochuťte pepřem a solí.
  • 3. Zakápněte olivovým olejem dle chuti, přidejte pokrájenou pažitku a nakonec rozdrobený kozí sýr a krutony a zamíchejte.