Rebarborový koláč

Také máte rádi kombinaci sladkého a kyselého? Vyzkoušejte rebarborový koláč z třeného těsta, ve kterém nechybí zralé jahody a příjemná chuť kokosu. Pečte z kvalitních a ideálně lokálních surovin.

Ingredience

  • 190 g polohrubé mouky
  • 120 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 3 vejce
  • 200 g bílého jogurtu
  • 200 g jahod
  • 150 g rebarbory
  • Máslo na vymazání formy
  • Strouhaný kokos
Obtížnost:
Čas přípravy: 80 min.
Porcí: 6

Postup

  • 1. Troubu předehřejte na 180°C. Formu vymažte máslem a vysypte strouhaným kokosem.
  • 2. V míse smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr a kypřící prášek.
  • 3. V druhé míse prošlehejte bílý jogurt, žloutky a máslo. Z bílků vyšlehejte sníh.
  • 4. Očistěte jahody a nakrájejte je na menší kousky.
  • 5. Rebarboru oloupejte, očistěte a nakrájejte na menší kousky.
  • 6. Smíchejte sypkou část s vyšlehanou jogurtovou a na závěr vmíchejte sníh.
  • 7. Nalijte těsto do formy a poklaďte ho ovocem. Vršek koláče můžete ještě posypat kokosem.
  • 8. Vložte koláč do trouby a pečte dozlatova, asi 40 minut.