Rebarborový koláč
Také máte rádi kombinaci sladkého a kyselého? Vyzkoušejte rebarborový koláč z třeného těsta, ve kterém nechybí zralé jahody a příjemná chuť kokosu. Pečte z kvalitních a ideálně lokálních surovin.
Ingredience
- 190 g polohrubé mouky
- 120 g krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 50 g rozpuštěného másla
- 3 vejce
- 200 g bílého jogurtu
- 200 g jahod
- 150 g rebarbory
- Máslo na vymazání formy
- Strouhaný kokos
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
80 min.
Porcí:
6
Postup
- 1. Troubu předehřejte na 180°C. Formu vymažte máslem a vysypte strouhaným kokosem.
- 2. V míse smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr a kypřící prášek.
- 3. V druhé míse prošlehejte bílý jogurt, žloutky a máslo. Z bílků vyšlehejte sníh.
- 4. Očistěte jahody a nakrájejte je na menší kousky.
- 5. Rebarboru oloupejte, očistěte a nakrájejte na menší kousky.
- 6. Smíchejte sypkou část s vyšlehanou jogurtovou a na závěr vmíchejte sníh.
- 7. Nalijte těsto do formy a poklaďte ho ovocem. Vršek koláče můžete ještě posypat kokosem.
- 8. Vložte koláč do trouby a pečte dozlatova, asi 40 minut.