Rychlý dezert z tvarohu a kakaa
Lehký, tvarohovo-smetanový krém si zamilují nejen vaše děti, ale i vy. A důvodů je hned několik! Je hotový za pár minut, stojí pár korun a chutná (a vypadá) přímo božsky. Pokud se rozhodnete pro čokoládovou variantu, doporučujeme ho dozdobit malinami a jahodami.
Ingredience
Ingredience
- 250 ml smetany ke šlehání
- 250 g měkkého polotučného tvarohu
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce moučkového cukru
- 1 lžíce holandského kakaa
Na ozdobení
- čerstvé ovoce
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
15 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Tvaroh vyšlehejte s cukrem, vanilkovým cukrem a kakaem.
- 2. Smetanu vyšlehejte dotuha a opatrně ji promíchejte s tvarohovou směsí.
- 3. Podávejte ozdobené čerstvým ovocem podle chuti a sezóny.
U dezertu z tvarohu je nejdůležitější kvalitní tvaroh. My doporučujeme Choceňský tvaroh, Olešnický tvaroh, tvaroh z Jaroměřické mlékárny, tvaroh od Brazzale Moravia nebo Jihočeský tvaroh od Madety, všechny mají ocenění Klasa a splňují vysoké nároky na kva