Salát s červenou řepou, modrým sýrem a jablky

S nadcházejícím podzimem jsou saláty stále lehké a čerstvé, ale můžeme je obohatit o „podzimní suroviny“. Náš salát s baby špenátem jsme ozdobili dvěma jablíčky, červenou řepou, nivou a vlašskými ořechy. A suroviny jsme si opravdu vybrat uměli! Červená řepa je jedním z nejzdravějších a nejuniverzálnějších druhů zeleniny. Zvyšuje imunitu, reguluje hladinu cukru v krvi, vyživuje nervy a mimo jiné také působí pozitivně na nervový systém. Velmi zdravé jsou i vlašské ořechy, které jsou bohatým zdrojem nenasycených mastných kyselin a obsahují i dostatek vlákniny a bílkovin. 


Ingredience

Ingredience

  • 2 hrsti listů baby špenátu
  • 2 hrsti listů řepy
  • 2 ks předvařené řepy
  • 2 zelená jablka
  • 200 g nivy
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • 50 ml vody
  • 100 ml olivového oleje
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • šťáva z 1/2 citronu
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
Obtížnost:
Čas přípravy: 20 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Proprané salátové listy smíchejte s nakrájenými jablky a řepou.
  • 2. Na dresink promíchejte vodu, olej, hořčici, ocet a citronovou šťávu. Vše osolte a opepřete.
  • 3. Salátovou směs přelijte dresinkem a zasypte rozdrobeným sýrem a ořechy.
TIP! Jakou zvolit nivu? Se sýrem s ušlechtilou plísní NIVA extra z Mlékárny Otinoves s.r.o. nebo s Jihočeskou Nivou od Madety chybu neuděláte. Obě mají značku Klasa.