Salát s kozím sýrem a jahodami
Jahody se skvěle hodí i do slaných salátů. Díky jejich kombinaci s baby špenátem, ořechy a kozím sýrem se budou vaše chuťové pohárky cítit jako v sedmém nebi.
Ingredience
- 120 g baby špenátu
- 100 g čekanky
- 100 g polníčku
- 120 g jahod
- 15 g vlašských ořechů
- 100 g čerstvého kozího sýra
- 6 lžic olivového oleje
- Lžíce balsamica
- 1 lžíce pomerančové šťávy
- 1 lžička hrubozrnné hořčice
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
20 min.
Porcí:
2
Postup
- 1. Do mísy vložte špenát, čekanku a polníček.
- 2. Jahody omyjte a nakrájejte na plátky. Přidejte je do mísy.
- 3. Dobře vyšlehejte olej, balsamico, pomerančovou šťávu a hořčici.
- 4. Zálivku opatrně promíchejte se vším, co jste připravili do mísy. Část zálivky si ale ještě nechte stranou.
- 5. Salát rozdělte do dvou misek, ve kterých ho budete podávat. Na vrch nadrolte čerstvý kozí sýr, vše ozdobte hrubě posekanými ořechy a ještě pokapejte zbytkem zálivky.