Salát s pečenou dýní a bílými fazolkami

Pokud máte rádi dýně, máme pro vás dobrou zprávu! Dýně hokkaido, kterou jsme zvolili pro náš recept, je nejen chutná, ale také plná vitaminů a minerálních látek. Pozitivně působí na zrak, pomáhá při onemocnění slinivky břišní a žaludku a také při srdečních chorobách. Díky vysokému podílu vlákniny má i detoxikační účinky a výborně se hodí do redukčních diet. V pečené podobě na salátu s bílými fazolkami vám navíc bude neuvěřitelně chutnat.

Ingredience

Ingredience

  • 200 g bílých fazolí v konzervě
  • 500 g dýně hokkaido nakrájené na kostky
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 cuketa
  • 1 stroužek česneku
  • 1 hrst špenátových listů
  • 1 hrst čerstvé petrželky
  • olivový olej
  • ocet balsamico
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
Obtížnost:
Čas přípravy: 30 min.
Porcí: 2

Postup

  • 1. Na kostky nakrájenou dýni dejte péct na 30 minut do trouby předehřáté na 200 stupňů.
  • 2. Na pánvičce mezitím orestujte na kolečka nakrájenou mrkev, petržel a cuketu.
  • 3. Dle chuti smíchejte olivový olej, ocet balsamico a prolisujte do něj stroužek česneku, osolte a opepřete.
  • 4. Do propláchnutých špenátových listů přidejte dýni, orestovanou zeleninu, bílé fazole a vše zalijte dresinkem. Zasypte čerstvou petrželovou natí.
Kam pro dýni hokkaido? Do Japonska nemusíte, pro dobře rostlý kus stačí zajet do AGRO Jesenice u Prahy a. s.