![Cuketový tataráček](/data/recipe/gallery/394/s_ak-cuketovy-tatarak-768x768px2_159.jpg)
![](/data/recipe/gallery/176/klm01549_996.jpg)
Salát s pečenou dýní a bílými fazolkami
Pokud máte rádi dýně, máme pro vás dobrou zprávu! Dýně hokkaido, kterou jsme zvolili pro náš recept, je nejen chutná, ale také plná vitaminů a minerálních látek. Pozitivně působí na zrak, pomáhá při onemocnění slinivky břišní a žaludku a také při srdečních chorobách. Díky vysokému podílu vlákniny má i detoxikační účinky a výborně se hodí do redukčních diet. V pečené podobě na salátu s bílými fazolkami vám navíc bude neuvěřitelně chutnat.
Ingredience
Ingredience
- 200 g bílých fazolí v konzervě
- 500 g dýně hokkaido nakrájené na kostky
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1 cuketa
- 1 stroužek česneku
- 1 hrst špenátových listů
- 1 hrst čerstvé petrželky
- olivový olej
- ocet balsamico
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
30 min.
Porcí:
2
Postup
- 1. Na kostky nakrájenou dýni dejte péct na 30 minut do trouby předehřáté na 200 stupňů.
- 2. Na pánvičce mezitím orestujte na kolečka nakrájenou mrkev, petržel a cuketu.
- 3. Dle chuti smíchejte olivový olej, ocet balsamico a prolisujte do něj stroužek česneku, osolte a opepřete.
- 4. Do propláchnutých špenátových listů přidejte dýni, orestovanou zeleninu, bílé fazole a vše zalijte dresinkem. Zasypte čerstvou petrželovou natí.
Kam pro dýni hokkaido? Do Japonska nemusíte, pro dobře rostlý kus stačí zajet do AGRO Jesenice u Prahy a. s.
![](/assets/images/layout/classman-6.png)
Další recepty
![Cuketový tataráček](/data/recipe/gallery/394/s_ak-cuketovy-tatarak-768x768px2_159.jpg)