Salát z pečené zeleniny s kachními prsy
Pustíte se po svátcích do přípravy lehčí stravy? Salát z pečené zeleniny s kachními prsy je skvělou volbou i pro ty, kteří saláty příliš nevyhledávají. Kachní maso je chutné, ale není příliš tučné, obsahuje jen asi 6 % tuku. Je navíc významným zdrojem vitamínů. V kombinaci s s cuketou a dýní je skvělou volbou.
Ingredience
Ingredience
- 1 cuketa
- 1 lilek
- 1 dýně Hokkaido
- 250 g cherry rajčátek
- 1 červená cibule
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- hrst dýňových semínek
- 1 palička česneku
- 2 hrsti čerstvého špenátu
- šťáva z ½ citronu
- olivový olej
- pepř
- snítka tymiánu
- 2 kachní prsa
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
30 min.
Porcí:
2
Postup
- 1. Cuketu nakrájejte na kolečka, lilek na menší kousky. Dýni vydlabejte a nakrájejte ji na podobně velké kusy jako lilek.
- 2. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na měsíčky, vydlabejte papriky a nakrájejte je na větší kousky. Rajčata překrojte na poloviny.
- 3. Paličku česneku překrojte podélně na dvě poloviny.
- 4. Všechnu zeleninu promíchejte s olejem, osolte, opepřete a vysypte na plech
- 5. Pečte na 200 °C, dokud není zelenina dobře upečená.
- 6. Dýňová semínka osmahněte na trošce olivového oleje se špetkou soli.
- 7. Upečenou zeleninu nechte vychladnout, česnek vymačkejte ze slupek a dochuťte vše citronem. Přimíchejte špenát a čerstvé lístky tymiánu.
- 8. Kůži kachních prsou na několika místech nařízněte a prsa položte kůží dolů na pánev.
- 9. Pomalu opékejte dokřupava a poté otočte. Opékejte už jen krátce, aby maso zůstalo uprostřed růžové.
- 10. Hotová prsa nechte několik minut odstát a poté je nakrájejte na plátky proti vláknu.
- 11. Salát podávejte s osolenými a opepřenými kachními prsy a vše posypte dýňovými semínky.