Silný kuřecí vývar s drůbežími knedlíčky s libečkem
Znáte hřejivější pocit než ten z talíře poctivého vývaru? Na tuhle dobrotu využijete všechno, co vám při zpracovávání kuřete zbyde – kosti i kusy masa. To ostatně zužitkujete i ve výborných drůbežích knedlíčcích, díky kterým bude polévka podobně vydatná jako hlavní jídlo! Nezapomeňte vždy k přípravě svých pokrmů používat kvalitní suroviny. Zárukou vám mohou být loga značky Klasa, Regionální potravina nebo BIO.
Při kompletním zpracováním kuřete se přímo nabízí využití skeletu a odřezků na poctivou polévku. Věděli to dokonce už staří Řekové, kteří dle dochovaných záznamů podobný pokrm vařili už před několika tisíci lety. A věděli jste také, že dokonce i na našem území se údajně připravovaly vývary již od dob paleolitu? A že ve středověku byly využívané v lidovém léčitelství?
My jsme naši polévku vylepšili o jemné knedlíčky a kvalitní zeleninu od prověřených dodavatelů. Výsledek vás jistě zahřeje u srdce!
Ingredience
Polévka
- 2 kg kuřecích skeletů
- 600 g kořenové zeleniny
- 2 ks cibule
- 1 ks pórku
- 4 ks stroužku česneku
- 200 g kuřecích jater
- 1 ks vejce
- 50 g hladké mouky
- 50 g strouhanky
- libeček, sůl, pepř, listová petržel, majoránka, divoké koření
Postup
- 1. Očistěte kořenovou zeleninu a spolu s cibulí a omytými skelety pečte v troubě na 180 °C po dobu přibližně 30 minut do zlatova.
- 2. Poté přendejte zeleninu a skelety do hrnce, zalijte vodou, přidejte pórek, 2 kusy česneku, divoké koření, listovou petržel, sůl a vše vařte na mírném plameni alespoň po dobu 180 minut.
- 3. Během vaření nezapomínejte sbírat vzniklou pěnu. Hotový vývar přeceďte a dochuťte.
- 4. Očištěná kuřecí játra rozmixujte spolu se zbylým česnekem a cibulí.
- 5. Do směsi přidejte sůl, pepř, majoránku, nasekaný libeček a dle potřeby hladkou mouku a strouhanku.
- 6. Vytvarujte malé knedlíčky a uvařte je v osolené vodě.