Silvestrovské kanapky s trhanou vepřovou krkovicí

Konec roku klepe na dveře. Ať už budou oslavy jakékoliv, dobrého jídla není nikdy dost. Nejspíše máte nějaký svůj osvědčený silvestrovský recept, ale pokud čtete ten náš, musel vás zaujmout. Dobře jste udělali! Naše kanapky s trhanou vepřovou krkovicí s bílým vínem a nakládanou okurkou spustí ve vašich ústech doslova ohňostroj chutí. Pokud vám opravdu záleží, aby byla jejich chuť geniální, nachystejte je z těch nekvalitnějších surovin. Malou nápovědou pro jejich výběr mohou být loga kvality potravin, jako jsou např. Klasa a Regionální potravina. Šťastný nový rok!

Tip: Věděli jste, že loga kvality potravin najdete také na různých masech i zelenině? Kompletní seznam výrobků oceněných nejznámější značkou Klasa najdete zde. 

Ingredience

Ingredience

  • 200 g vepřové krkovice
  • 20 g plnotučné hořčice
  • 50 g žluté cibule
  • 50 g červené cibule
  • 50 g mrkve
  • 0,1 l bílého vína
  • 50 g sterilovaných okurek
  • 20 g majonézy
  • 1 ředkvička
  • chléb
  • sůl, pepř
Obtížnost:
Čas přípravy: 120 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Krkovici dáme do pekáče, osolíme, opepříme a přidáme nakrájenou žlutou cibuli, oloupanou mrkev a zalijeme bílým vínem. Přiklopíme a pečeme do měkka na 180 °C asi 1,5 h. Během pečení krkovici podléváme trochou vody.
  • 2. Vychladlou krkovici natrháme na vlákna a vše s výpekem, pečenou cibulí a mrkví zamícháme dohromady.
  • 3. Přidáme najemno nakrájenou červenou cibuli, nakládané okurky, majonézu a hořčici a vše znovu důkladně promícháme.
  • 4. Dochutíme solí a pepřem. Klademe na nakrájený chléb a zdobíme okurkou a nakrájenou ředkvičkou na tenká kolečka.