Slané špenátové muffiny
Taky doma máte lehce zaprášené formičky na muffiny, které vám tu a tam spadnou na hlavu z horní poličky, protože už jste dlouho neměli chuť na sladké muffiny? Zkuste je naslano a překvapte pochoutkou, kterou můžete nabídnout návštěvě, upéct je na večírek nebo je zabalit dětem do svačinového boxu. Můžete je vyzkoušet i jako neotřelou přílohu k masu, a to z ingrediencí dle svého gusta. Masové, sýrové, zeleninové, s ořechy nebo mix?
TIP! Sekaný listový špenát od značky AGRO Jesenice nese značku Klasa a v roce 2019 uspěl i v soutěži Regionální potravina, takže to při vaření byla jasná volba.
Ingredience
Ingredience
- 200 g hladké mouky
- 150 g másla
- 250 g mraženého listového špenátu
- 250 g strouhaného tvrdého sýra
- 200 ml mléka
- 2 vejce
- 2 lžičky kypřicího prášku
- ½ lžičky jedlé sody
- 1 lžička soli
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
50 min.
Porcí:
12
Postup
- 1. V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu a sůl.
- 2. Vyšlehejte rozpuštěné máslo s vejci a mlékem, poté přidejte rozmražený špenát a sýr.
- 3. Obě směsi pomalu promíchejte v jednu, výslednou směsí pak naplňte muffinové formičky.
- 4. Pečte dozlatova zhruba 30 minut na 180 stupňů.