Slaný rajčatový koláč z listového těsta
Že bez ovoce nejsou koláče? Bez ovoce jsou koláče naslano! A nutno dodat, že vážně dobré. Zkuste náš slaný rajčatový koláč z listového těsta s cherry rajčátky. Ta jsou právě v tomto období nejšťavnatější a nejvýraznější, a tak je téměř hřích je nevyužít v receptu, kde – obzvlášť v kombinaci s tvarohem – vynikne jejich nasládlá chuť.
TIP! Tvaroh je jednou z nejdůležitějších ingrediencí receptu, a tak vybírejte z těch nejlepších na trhu. Vavřinecký tvaroh nebo Okrouhlický tvaroh od Bio Vavřinec a Kosař, s.r.o. jsou zárukou té nejvyšší kvality, chybu ale neuděláte ani s Farmářským tvarohem od FARMERS spol. s r.o., Choceňským tvarohem jemným (Choceňská mlékárna s. r. o. ), Jaroměřickým tvarohem (Jaroměřická mlékárna, a. s.) nebo Jihočeským tvarohem od Madety.
Ingredience
Ingredience
- 100 g šunky nejvyšší jakosti
- 350 g cherry rajčat
- 250 g sýru gouda
- 100 g tvarohu
- 3 vejce
- 1 balení listového těsta
- čerstvá bazalka
- provensálské koření
- sůl
- pepř
Postup
- 1. Těsto propíchněte vidličkou, vložte do předehřáté trouby a zprudka upečte tak, aby zůstalo světlé.
- 2. V míse smíchejte tvaroh, 2 vejce, pokrájenou šunku a strouhaný sýr. Směs osolte a opepřete.
- 3. Předpečený základ koláče pokryjte připravenou směsí.
- 4. Těsto přeložte na okrajích, potřete rozklepnutým vejcem a zasypte bylinkami dle chuti.
- 5. Pečte dozlatova na cca 30 minut.