
Smažený sýr
Smažený sýr nesmí v rámci měsíce eidamského sýru mezi našimi recepty chybět. Za jeho přípravu děkujeme Tereze z blogu Foodlover.cz.
Ingredience
Smažený sýr
- 2 plátky kvalitního eidamu (30% tuku)
- 1 vejce
- Hladká mouka a strouhanka na obalení
- Přepuštěné máslo na osmažení
Příloha
- 400 g oloupaných menších brambor
- Máslo
- Sůl
- Pažitka nebo jarní cibulka na posypání
Tatarská omáčka
- 100 ml majonézy
- Sůl
- Citronová šťáva podle chuti
- Čerstvý mletý pepř
- Lžička hořčice
- 1 nadrobno nasekaná šalotka
- 2 menší nadrobno nasekané okurky
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
40 min.
Porcí:
2
Postup
- 1. Nejdříve obalíme sýr v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Boky sýra obalíme ještě jednou, aby sýr nevytekl.
- 2. Brambory oloupeme a uvaříme vcelku, na talíři osolíme, omastíme máslem a zasypeme pažitkou nebo nadrobno nasekanou jarní cibulkou.
- 3. Sýr pozvolna smažíme na přepuštěném másle, má potom mnohem lepší chuť než v klasickém oleji.
- 4. Osmažený sýr musí být krásně zlatavý z obou stran.
- 5. Nakonec si připravíme tatarskou omáčku. Majonézu dobře osolíme, opepříme a okyselíme citronem.
- 6. Přidáme nasekanou cibulku a okurku, lžičku hořčice. Všechno dobře zamícháme.

Další recepty
