Snídaňový trhaný toast

Někteří z nás si nedovedou představit, že by neměli sladkou snídani. Pokud ale toužíte po pokrmu plném živin, potěší vás náš trhaný toast. Základem je celozrnný toastový chléb, který je díky zrnům bohatý na vlákninu. Aby mělo jídlo dokonalou konzistenci, je třeba skoro půl litru mléka a také pár vajec. A čím se vaše snídaně prosladí? Především marmeládou a ovocem. Suroviny vybírejte pečlivě, jejich kvalita se totiž projeví také na chuti. 

Tip: Nezapomínejte, že i toastový chléb můžete pořídit v celozrnné variantě. Pečivo vyrobené z celozrnné mouky obsahuje rozpustnou vlákninu, která podporuje správnou funkci zažívání. 

Ingredience

Ingredience

  • 600 g celozrnného toastového chleba
  • 400 ml mléka
  • 400 g oblíbené marmelády/džemu
  • 150 g mražených jahod
  • 4 vejce
  • 60 g cukru moučka
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Na podávání

  • 100 ml bílého jogurtu
Obtížnost:
Čas přípravy: 60 min.
Porcí: 6

Postup

  • 1. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
  • 2. Toastový chléb nakrájejte na kostičky, zalijte ho mlékem a přidejte vejce, cukr a vanilkový extrakt.
  • 3. Směs promíchejte, přidejte k ní marmeládu nebo džem a ozdobte jahodami.
  • 4. Nechte 10 minut uležet a poté dejte do trouby péct na cca 40 minut.
  • 5. Podávejte s bílým jogurtem.