Špagety s nivovo-smetanovou omáčkou

Špagety je možné jíst na tisíc a jeden způsob a stejně – anebo právě proto – se jich nikdy nepřejíme. Milují je malí i velcí strávníci a jsou rychle a snadno připravené. Špagety snad ani nejde připravit špatně. Stačí se držet instrukcí na obalu, počítat s přibližně 80 g suchých těstovin na osobu a vařit je na skus, protože tak jsou stravitelnější. Navíc si je můžete doladit podle chuti. My jsme se tentokrát rozhodli pro nivovo-smetanovou omáčku podávanou s vlašskými ořechy.

TIP! V receptu jsme použili Zátkovy vaječné špagety od společnosti Europasta SE, které se pyšní označením Klasa.

Ingredience

Ingredience

  • 500 g špaget (jedno balení)
  • 200 g nivy
  • 200 ml 33% smetany
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • vlašské ořechy k podávání
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
Obtížnost:
Čas přípravy: 35 min.
Porcí: 6

Postup

  • 1. Špagety uvařte podle návodu na obalu.
  • 2. V hrnci přiveďte k varu zeleninový vývar se smetanou.
  • 3. Poté přidejte na kousky pokrájenou nivu a na mírném plamenu ji nechte rozpustit.
  • 4. Osolte a opepřete podle chuti.
  • 5. Uvařené těstoviny promíchejte s omáčkou a servírujte s vlašskými ořechy.