Špagety s nivovo-smetanovou omáčkou
Špagety je možné jíst na tisíc a jeden způsob a stejně – anebo právě proto – se jich nikdy nepřejíme. Milují je malí i velcí strávníci a jsou rychle a snadno připravené. Špagety snad ani nejde připravit špatně. Stačí se držet instrukcí na obalu, počítat s přibližně 80 g suchých těstovin na osobu a vařit je na skus, protože tak jsou stravitelnější. Navíc si je můžete doladit podle chuti. My jsme se tentokrát rozhodli pro nivovo-smetanovou omáčku podávanou s vlašskými ořechy.
TIP! V receptu jsme použili Zátkovy vaječné špagety od společnosti Europasta SE, které se pyšní označením Klasa.
Ingredience
Ingredience
- 500 g špaget (jedno balení)
- 200 g nivy
- 200 ml 33% smetany
- 100 ml zeleninového vývaru
- vlašské ořechy k podávání
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
35 min.
Porcí:
6
Postup
- 1. Špagety uvařte podle návodu na obalu.
- 2. V hrnci přiveďte k varu zeleninový vývar se smetanou.
- 3. Poté přidejte na kousky pokrájenou nivu a na mírném plamenu ji nechte rozpustit.
- 4. Osolte a opepřete podle chuti.
- 5. Uvařené těstoviny promíchejte s omáčkou a servírujte s vlašskými ořechy.