Špenátové palačinky
Jak udělat z klasické palačinky vcelku zdravé jídlo, které je nabité vitamíny a minerály? Jednoduše. Zkuste vyměnit marmeládu za špenát. My to tak udělali a ani trochu se nám po ní nestýskalo. Hlavní benefit receptu zůstal zachován – vařeno máte jedna, dvě.
Ingredience
- hrnek mléka
- hrnek vody
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 4 vejce
- lžíce másla + máslo na smažení palačinek
- 500 g baby špenátu
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 50 ml smetany (30%)
- sůl, pepř
- olej
- 100 g eidamu
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
20 min.
Porcí:
7
Postup
- 1. Vyšlehejte mléko, vodu, mouku, vejce a špetku soli v hladké těsto.
- 2. Na pánvi rozpusťte malý kousek másla a na něm smažte jednotlivé palačinky.
- 3. Připravte si špenátovou náplň. V hlubší pánvi rozehřejte olej a na něm nechte zesklovatět cibuli nakrájenou nadrobno. Přidejte česnek nakrájený na plátky a ještě chvíli restujte.
- 4. Přisypte špenát, podlijte smetanou, osolte, opepřete a poduste.
- 5. Palačinky podávejte naplněné špenátem a se strouhaným sýrem.