Studená zeleninová polévka se slunečnicovými semínky, zakysanou smetanou a trhanou bagetou

Připravte si osvěžující chladnou polévku na oběd nebo večeři. Její přípravu zvládne každý a polévka je hotová doslova za pár minut. Suroviny pořídíte v každém obchodě, a pokud si chcete být jistí kvalitou a svěží chutí čerstvé zeleniny, vybírejte jednotlivé ingredience podle označení logy Klasa, BIO nebo Regionální potravina. Takto označená zelenina necestuje na váš stůl přes půl zeměkoule. Pochází od našich osvědčených farmářů, splňuje všechny náročné požadavky na kvalitu a je pěstována podle přesně daných zásad a pravidel.  

Ingredience

Polévka

  • 3 salátové okurky
  • 6 rajčat
  • 2 červené papriky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 malá cibule
  • 2 lžíce protlaku nebo drcených rajčat
  • 100 g zakysané smetany
  • 20 g slunečnicových semínek
  • bazalka, sůl, pepř, jablečný ocet, chilli paprička, cukr
Obtížnost:
Čas přípravy: 25 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Naříznutá rajčata spaříme ve vroucí vodě a poté přendáme do vody s ledem a oloupeme.
  • 2. Cibuli, papriku, rajčata a oloupanou okurku nakrájíme na kousky, přendáme do mixéru. Přidáme protlak, čerstvou bazalku, ocet, sůl, cukr, popřípadě chilli papričku a rozmixujeme do hladka.
  • 3. Hotovou polévku dochutíme, posypeme slunečnicovými semínky, přidáme zakysanou smetanu a natrhanou bagetu.