Šunková pomazánka

Pomazánka z šunky a másla je výbornou alternativou místo klasického chleba se šunkou. Navíc se dá kombinovat se zeleninou nebo různými klíčky, které dodají jídlu šmrnc a pikantnost. Pro tuto pomazánku použijte kvalitní šunku nebo mix uzenin vysoké kvality, například značky Klasa. Klíčem úspěchu je podíl masa v šunce. Čím vyšší, tím lepší, v opačném případě bude pomazánka řidší, a ne příliš výrazné chuti.  


Ingredience

  • 300 g šunky
  • 250 g pomazánkového másla
  • 100 g změklého másla
  • čerstvá řeřicha a klíčky červené řepy
  • pepř, sůl
Obtížnost:
Čas přípravy: 15 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Šunku pokrájejte na menší kusy a poté ji rozmixujte najemno.
  • 2. Máslo vyšlehejte do pěny a poté do něj vetřete pomazánkové máslo.
  • 3. Vmíchejte rozmixovanou šunku a vše dochuťte solí a pepřem.
  • 4. Podávejte na čerstvém chlebu a ozdobte řeřichou a klíčky.