Šunková pomazánka
Pomazánka z šunky a másla je výbornou alternativou místo klasického chleba se šunkou. Navíc se dá kombinovat se zeleninou nebo různými klíčky, které dodají jídlu šmrnc a pikantnost. Pro tuto pomazánku použijte kvalitní šunku nebo mix uzenin vysoké kvality, například značky Klasa. Klíčem úspěchu je podíl masa v šunce. Čím vyšší, tím lepší, v opačném případě bude pomazánka řidší, a ne příliš výrazné chuti.
Ingredience
- 300 g šunky
- 250 g pomazánkového másla
- 100 g změklého másla
- čerstvá řeřicha a klíčky červené řepy
- pepř, sůl
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
15 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Šunku pokrájejte na menší kusy a poté ji rozmixujte najemno.
- 2. Máslo vyšlehejte do pěny a poté do něj vetřete pomazánkové máslo.
- 3. Vmíchejte rozmixovanou šunku a vše dochuťte solí a pepřem.
- 4. Podávejte na čerstvém chlebu a ozdobte řeřichou a klíčky.