Svačina do školy: Šunkový sendvič
V české kotlině jsme chleboví. Aby také ne, když umíme péct tak dobrý chleba! K snídani, ke svačině nebo k lehkému salátu, pořádný sendvič přijde k chuti kdykoliv. Náš snídaňový sendvič s vejci, šunkou od kosti a jogurtem obsahuje pořádnou porci čerstvé zeleniny. Květen je ředkvičkový a salátový, ale sáhnout můžete po jakékoliv zelenině, kterou máte rádi.
TIP! Království za šunku? Království za šunku se značkou Regionální potravina! O řád šunky zlaté se hlásí Burgundská šunka od Libora Nováka, hovězí šunka z řeznictví H+H, vepřová šunka Delikates (Skaličan), Šunka z komína od Romana Krčmy, Volarská pečená, šunka od řezníka a uzenáře Karla Doležala. A pak že si člověk nevybere!
Ingredience
Ingredience
- 4 krajíce oblíbeného chleba
- 8 ředkviček
- 1 velká mrkev
- 4 listy hlávkového salátu
- 2 vejce
- 100 g šunky od kosti
- 150 ml bílého jogurtu
- 1 ½ lžičky uzené mleté papriky
- 1 hrst řeřichy
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
25 min.
Porcí:
2
Postup
- 1. Ředkvičky nakrájejte na kolečka a z mrkve škrabkou udělejte plátky.
- 2. Na dresink smíchejte jogurt a uzenou papriku, osolte a opepřete.
- 3. Vejce můžete uvařit natvrdo, nebo udělat sázená vejce.
- 4. Na krajíc chleba natřete dresink, naskládejte listy salátu, plátky mrkve, ředkvičky, šunku, vejce a zakápněte znovu dresinkem.
- 5. Posypte řeřichou a dalším potřeným krajícem sendvič zavřete.