Svařený jablečný mošt
Recept na to, jak se zahřát uprostřed chladného týdne, je jednoduchý a navíc může být i docela zdravý. Svařte jablečný mošt s voňavým kořením a zázvorem! A pokud byste raději sáhli po něčem ostřejším, do verze pro dospělé můžete přidat kapku rumu.
Ingredience
- 800 ml jablečného moštu
- 1 celá skořice
- 4 hřebíčky
- 2 cm čerstvého zázvoru
- 2 sáčky černého čaje
- citron a jablko na podávání
- TIP: Pro dospělé můžete do svařeného moštu přidat rum podle vlastní chuti.
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
20 min.
Porcí:
5
Postup
- 1. Mošt nalijte do hrnce a přidejte skořici a hřebíček.
- 2. Zázvor oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Přidejte ho do moštu.
- 3. Mošt přiveďte k varu a nechte 2 minuty vařit. Poté odstavte.
- 4. Do moštu ponořte sáčky čaje a nechte asi 3 minuty louhovat. Poté je vyjměte a mošt sceďte.
- 5. Svařený mošt rozdělte do 4 hrnků a podávejte s citronem a kouskem čerstvého jablka.